Επιλέγοντας με σύνεση την επόμενη ανακαίνιση του σπιτιού σας

Η απόφαση για την ανακαίνιση του σπιτιού σας είναι μια μεγάλη απόφαση και μπορεί να είναι ακριβή ανάλογα με τον τύπο της ανακαίνισης που θα γίνει. Όπως συμβαίνει με πολλά κοινωνικά στρώματα, οι ανακαινίσεις σπιτιού μπορούν γενικά να χωριστούν σε αυτές που χρειαζόμαστε και σε αυτές που θέλουμε. Στη ζωή χρειαζόμαστε αέρα για να αναπνεύσουμε, αλλά θέλουμε σοκολατένια πύλη για να φάμε. Σίγουρα, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε την πύλη σοκολάτας υπέρ του αέρα, αλλά σύντομα θα αρχίσουμε να το μετανιώνουμε. Και έτσι πάει, αν και σε λιγότερο κρίσιμη κλίμακα, για τις ανακαινίσεις σπιτιών.

Σύμφωνα με το διαδικτυακό λεξικό Merriam-Webster, το ρήμα “ανακαινίζω” έχει δύο έννοιες:

1. επαναφορά σε μια προηγούμενη καλύτερη κατάσταση (όπως με καθαρισμό, επισκευή ή ανοικοδόμηση)

2. για να επαναφέρετε τη ζωή, το σθένος ή τη δραστηριότητα: αναζωογονήστε

Είναι ελαφρώς, σχεδόν ανεπαίσθητα, διαφορετικά – και ο ένας ορισμός είναι γενικά πολύ πιο σημαντικός από τον άλλο για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού όταν εξετάζει πώς να δαπανήσει τον προϋπολογισμό ανακαίνισης που έχει κερδίσει με κόπο.

Συχνά σκεφτόμαστε μια ανακαίνιση σπιτιού ανακαινιση σπιτιου ως κάτι που φωτίζει τον χώρο μας, μας δίνει περισσότερο χώρο ή μας κάνει πιο άνετους. Σκεφτείτε μια προσθήκη ή μια νέα στρώση χρώματος ή ένα νέο μπάνιο. Αυτές οι ανακαινίσεις εμπίπτουν στον ορισμό νούμερο δύο. Αποκαθιστούν τη ζωή στο σπίτι μας και έχουν τον παράγοντα «ουάου» που μας αρέσει να μοιραζόμαστε με τους φίλους και την οικογένειά μας. Αυτές οι ανακαινίσεις τείνουν επίσης να προσθέτουν αξία στην τιμή ενός σπιτιού και οι άνθρωποι θα μιλήσουν για την απόδοση της επένδυσης που τους συνοδεύει, δηλαδή ποιο είναι το κόστος της ανακαίνισης σε σύγκριση με την αύξηση της τιμής εάν το σπίτι επρόκειτο να πουληθεί.

Ωστόσο, μερικές φορές υπάρχει μια πολύ πιο σημαντική ανακαίνιση σπιτιού που πρέπει να εξεταστεί, και αυτή, δυστυχώς, εμπίπτει στον ορισμό νούμερο ένα. Είναι η ανακαίνιση συντήρησης, η ανακαίνιση “επαναφορά σε πρώην καλύτερη κατάσταση”, η βαρετή ανακαίνιση – και η αναλογία οικονομικού κόστους προς παράγοντα “ουάου” βρωμάει απολύτως. Αυτός ο τύπος ανακαίνισης περιλαμβάνει πράγματα όπως νέα στέγη, επισκευές θεμελίων, σημαδεύσεις, μόνωση και καλωδίωση – συνήθως ανακαινίσεις που δεν μπορείτε να δείτε – και είναι γενικά η κορυφαία προτεραιότητα κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού, ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Πάρτε την περίπτωση όπου ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι χαρούμενος στο σπίτι του και θέλει να μείνει εκεί για να μεγαλώσει μια οικογένεια – αγαπούν το κοινοτικό πνεύμα της γειτονιάς, είναι κοντά στη δουλειά και υπάρχουν άφθονες εγκαταστάσεις κοντά. Τι είναι πιο σημαντικό μακροπρόθεσμα; Να σταματήσει η διαρροή του υπογείου ή να αποκτήσετε μια νέα κουζίνα; Η απάντηση πρέπει να είναι προφανής φυσικά – η ανακαίνιση (αποκατάσταση σε μια πρώην καλύτερη κατάσταση) του υπογείου δεν είναι μόνο ένα απαραίτητο προληπτικό μέτρο από πιθανές σημαντικές ζημιές στο σπίτι, αλλά είναι επίσης μια απαίτηση για γαλήνη.

Τι γίνεται όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού προσπαθεί να πουλήσει το σπίτι του; Είναι γνωστό ότι μια νέα κουζίνα έχει την καλύτερη απόδοση επένδυσης και μπορεί να ανεβάσει σημαντικά την αξία ενός σπιτιού. Μπορεί να είναι δελεαστικό να ανακαινίσετε πρώτα αυτόν τον μικρό κερδοφόρο για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα και να κάνετε το σπίτι πιο ελκυστικό, αλλά υπάρχει μια πτώση – εάν υπάρχουν εκκρεμή δομικά ή σημαντικά ζητήματα συντήρησης, ο πιθανός αγοραστής, εάν έχει κοινή λογική , θα τα βρει όταν πραγματοποιηθεί μια δομική έρευνα. Ανάλογα με το ποιο είναι το ζήτημα, μπορεί να υπάρξει ένα από τα πολλά αποτελέσματα: ένα αίτημα για μείωση της τιμής, ένα αίτημα για την ολοκλήρωση της εργασίας και τον εκ νέου έλεγχο με έξοδα του ιδιοκτήτη του σπιτιού ή, όπως συμβαίνει πολύ συχνά, οριστική ανάκληση της προσφοράς. Είναι δύσκολο χάπι να το καταπιεί ο πωλητής, επειδή συνήθως η αξιολόγηση της τιμής του σπιτιού του από τον μεσίτη δεν έχει λάβει υπόψη το κόστος αυτής της πρόσθετης εργασίας, και ωστόσο με την εκτέλεση της εργασίας, δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα όφελος όσον αφορά την αύξηση του αξία σπιτιού. Στην πραγματικότητα, φυσικά, υπάρχει – απλώς η αξιολόγηση ήταν εξαρχής πολύ υψηλή.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πάντα αγοραστές σπιτιών που δεν θα κάνουν τις σωστές εργασίες εδάφους, επομένως οι απαιτούμενες ανακαινίσεις συντήρησης χάνονται όταν αγοράζεται το σπίτι. Ο πωλητής, αν ήξερε για το θέμα (όπως συχνά κάνουν), έχει παίξει και «ξεφύγει με ένα», και ο αγοραστής έχει αναλάβει ανόητα τα προβλήματα κάποιου άλλου για χάρη του κόστους μιας δομικής έρευνας. Μια σημείωση για τους πιθανούς αγοραστές: πάντα, πάντα, να κάνετε μια πλήρη δομική έρευνα, εκτός εάν είστε ο ίδιος ειδικός σε τέτοια θέματα, επειδή το βραχυπρόθεσμο πρόσθετο κόστος θα είναι πολύ λιγότερο επώδυνο από την εύρεση σημαντικών ζητημάτων και την αντιμετώπιση των σχετικών πόνος (και θυμός) μετά την ολοκλήρωση της αγοράς.