Overweeg lijmloze laminaatvloeren

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden voor vloeren. Traditionele opties zoals tapijt, tegels, linoleum en hout zijn beschikbaar in meer stijlen dan ooit. Veel van deze vereisen dure decorvloer goedkoop laminaat en rommelige installatiemethoden en kunnen speciale producten vereisen om ze schoon te houden en er op hun best uit te zien. Maar nu is er een relatief eenvoudig en gemakkelijk product dat u goedkoop en gemakkelijk geweldig uitziende vloeren kan geven. Het is een lijmloze laminaatvloer.

Lijmloze laminaatvloeren zijn eenvoudig omdat in plaats van een traditionele lijmmethode te gebruiken, de planken in elkaar passen en in elkaar grijpen. Dit maakt het voor bijna iedereen gemakkelijk om te leren hoe het moet worden gelegd, en het installeren is goedkoper dan andere traditionele methoden. Niet alleen is de installatie goedkoper, maar het product op zich is ook goedkoper dan de meeste andere vloermaterialen. Dit maakt de totale kosten veel lager dan bij andere vloeropties. Ondanks deze ongelooflijke besparingen ziet het laminaat er niet goedkoop uit, maar is het esthetisch aantrekkelijk en verkrijgbaar in voldoende stijlen en ontwerpen om elk interieur aan te vullen. Net als de meeste andere laminaten is het zeer goed bestand tegen krassen en stoten. Het is ook heel gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het enige wat je nodig hebt is een natte doek of een dweil.

Er zijn een paar nadelen aan lijmloze laminaatvloeren. Het kan nogal glad zijn, en hoewel dat misschien geweldig is om een ​​dansvloer aan te brengen, willen mensen het misschien niet gebruiken op plaatsen waar peuters of oudere familieleden zullen lopen. Sommige van de nieuwere laminaten zijn behandeld om dit probleem te verlichten, maar het kan nog steeds een probleem zijn. Een ander belangrijk ding om te weten over deze lijmloze vloeren is dat ze een beperkte levensduur hebben. Omdat ze in wezen gewoon op de begane grond zijn gelegd, moeten ze worden vervangen zodra ze beginnen te verslechteren. De meeste van deze vloeren zijn na ongeveer 20 jaar aan vervanging toe. Het is ook minder goed bestand tegen vocht dan andere vloeren en kan de waarde van een huis verlagen wanneer het wordt verkocht. Ondanks deze nadelen is lijmloze laminaatvloeren voor miljoenen mensen een geweldige vloeroplossing geweest en mag deze niet over het hoofd worden gezien door iemand die overweegt zijn vloeren opnieuw te doen of te updaten.